Klinik for Fodterapi
V/Pernille Overgaard, Statsautoriseret Fodterapeut
Lungstedvangen 100
5250 Odense SV, Bellinge
Tlf. 29917413
 
     
 

Forside  |  Fodterapi  Behandlinger  Priser & tilskud Gode råd  |  Profil  Kontakt  |  Links

 
     
 

 

 
 

GODE RÅD

Her har du 10 gode råd til hvordan du plejer dine fødder.
 
 
1.

Skyl dine fødder dagligt i lunken vand.

  Det kan du for eksempel gøre i det daglige brusebad. Hvis du bruger sæbe, skal du være opmærksom på, at fodvask med sæbe udtørrer huden, så de skal naturligvis skylles med vand bagefter.
   
2. Tør dine fødder grundigt efter bad - især mellem tæerne.
  Det er vigtigt med helt tørre fødder, fordi hudsvamp trives i varme, fugtige og mørke omgivelser, altså i fx nylonstrømper og lukkede sko. Svampesporer dræbes ved 60 graders vask.
   
3. Klip dine negle lige over.
  Klipper du neglene ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, og det kan danne betændelse i siden af neglen, som er meget smertefuldt. Sker det, skal du søge professionel behandling hos en statsaut. Fodterapeut.
   
4.

1.   Hård hud og ligtorne skal fjernes.

  Hård hud og ligtorne er symptomer på forkert og/eller ensidig belastning, så derfor kan der være god grund til at kigge nærmere på dit fodtøj. Med professionel hjælp kan du få fjernet hård hud og aflastet generne.
   
5. Massér dine fødder med en god fugtighedscreme.
  Huden på fødderne har tendens til at blive tør, og creme har en plejende effekt.  Du skal dog ikke komme creme mellem tæerne, da dette kan give svamp.
   
6.

1.   Motionér dine fødder.

  Øvelser med fødder og tæer styrker fodens muskler og bevægelighed. Du kan fx krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned – det styrker kredsløbet.
   
7.

1.   Husk rene fødder og rene strømper.

  Ud over at strømper skal skiftes dagligt, må de ikke stramme. Det kan nemlig lukke af for blodomløbet til fødderne. Det kan også anbefales at bruge strømper af naturmaterialer, fordi de opsuger fugt. Nylon og andet kunststof giver derimod ikke huden mulighed for at ånde, hvilket betyder at sved og fugt bliver i strømpen.
   
8.

1.   Tjek dine børns fødder og fodtøj.

  Børn klager sjældent over deres sko og affinder sig ofte med for små sko. Det kan resultere i at børn udvikler fejlstillinger på fødderne resten af livet. Husk at der skal være 1½cm rutsje/voksetillæg i skoen.
   
9.

1.   Brug indlæg i dine sko - hvis du går forkert på fødderne.

  Hvis fødderne har fejlstillinger, går man unaturligt, og det kan give smerter op gennem kroppen. Det kan behandles ved at få fremstillet et individuelt indlæg, hos din fodterapeut.
   
10

1.   Skift dine sko efter gøremål – så har dine fødder det bedst!

  Flade, høje, spidse, brede og bløde. Vælg forskelligt fodtøj alt efter om du skal på arbejde, til fest, dyrke sport eller slappe af.
   
 
 

 
 
     
 

Klinik for Fodterapi v/ Pernille Overgaard - Lungstedvangen 100, Bellinge, 5250 Odense SV - Tlf.+45 29917413